Ţucudean, decisiv pentru CFR Cluj! Cum arată play-off-ul

by Sorin Haut

CFR Cluj a încheiat sezonul regulat al Ligii 1 la fotbal cu o nouă victorie în faţa lui Sepsi, la patru zile de când a eliminat echipa lui Eugen Neagoe, din Cupa României, scor 0-1.

Arădeanul George Țucudean a fost din nou eroul gazdelor, reuşind să marcheze unicul gol al partidei, la fel ca în deplasarea de la Iaşi, când a adus la ultima fază, alte trei puncte mari în contul liderului.

Ţucudean e golgheterul campionatului, cu 16 reuşite, dar atacantul CFR-ului amintește faptul că vor urma meciuri de foc în play-off: „Trebuie să începem bine, sunt meciuri grele, echipele din play-off vor da totul pe teren. Rămâne să începem în forţă şi să rămânem pe primul loc”, a declarat Țucudean.

Viitorul lui Hagi şi-a asigurat şi ea prezenţa în primele şase locuri, câştigând finala pentru play-off cu Botoşani, 1-0, în vreme ce FCSB a mai făcut un pas greşit, doar egal pe terenul codaşei FC Voluntari, 2-2.

Chiar dacă mai avem un meci de disputat până la finalul oficial al sezonului regulat din Liga 1, cunoaştem deja toate echipele calificate în play-off, ordinea în care care vor fi clasate şi, prin urmare, programul ultimelor zece etape.

Iată care sunt cele sase echipe ce se vor duela pentru titlu şi calificarea în cupele europene, dar şi cum arată clasamentul după înjumătăţirea punctelor:

Clasament play-off
1. CFR Cluj 27 puncte
2. FCSB 25p
3. „U” Craiova 23p*
4. Astra Giurgiu 20p*
5. FC Viitorul 19p
6. Sepsi OSK 19p

Astra si Craiova se înfrunta luni, în ultimul meci din sezonul regulat şi mai pot câştiga puncte, dar niciuna nu mai poate câştiga şi nici nu mai poate pierde poziţii în clasamentul play-off-ului.

FCSB şi Sepsi beneficiază de rotunjirea în plus a punctelor, astfel că dacă cele două echipe vor termina sezonul la egalitate cu alte formaţii, vor fi plasate pe poziţia inferioară.

Programul play-off-ului:

Etapa 1
CFR – Sepsi
FCSB – Viitorul
CS U Craiova – Astra

Etapa 2
Viitorul – CFR Cluj
Astra – FCSB
Sepsi – CS U Craiova

Etapa 3
CFR – Astra
FCSB – CS U Craiova
Sepsi – Viitorul

Etapa 4
CS U Craiova – CFR
Astra – Viitorul
FCSB – Sepsi

Etapa 5
CFR – FCSB
Viitorul – CS U Craiova
Sepsi – Astra

Etapa 6
Sepsi – CFR
Viitorul – FCSB
Astra – CS U Craiova

Etapa 7
CFR – Viitorul
FCSB – Astra
CS U Craiova – Sepsi

Etapa 8
Astra – CFR Cluj
CS U Craiova – FCSB
Viitorul – Sepsi

Etapa 9
CFR – CS U Craiova
Viitorul – Astra
Sepsi – FCSB

Etapa 10
FCSB – CFR Cluj
CS U Craiova – Viitorul
Astra – Sepsi

Facebook Comments