Cetățeni tunisieni, cu cărți de identitate franceze false, depistaţi la PTF Curtici

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, județul Arad, au depistat doi cetățeni din Tunisia care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind cărți de identitate ce aveau însemnele autorităților din Franța, care s-au dovedit a fi false.
În data de 08.08.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, județul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasageri în trenul care circulă pe relația București Nord – Budapesta, două persoane care s-au legitimat cu cărți de identitate eliberate de autoritățile din Franța.
În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate de către cei doi pasageri la control, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare.
Astfel, colegii noștri au constatat faptul că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false total.
În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni tunisieni, în vârstă de 40, respectiv 46 de ani.
În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments