Cetăţeni din Somalia, Bangladesh, India, Pakistan și Siria au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria

by Adrian Pavel

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat 18 cetăţeni din Somalia, Bangladesh, India, Pakistan și Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.

* În data de 19.09.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, măști chirurgicale, pe ruta Turcia-Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șaptesprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Somalia, Bangladesh, India și Pakistan, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră și intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera.

* De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unei autoutilitare conduse de un cetăţean bulgar. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în compartimentul destinat mărfurilor, un cetățean străin. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că este cetățean din Siria, în vârstă de 40 de ani.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments