Cetăţeni din Pakistan şi Afganistan, depistați ascunși în două TIR-uri, la Nădlac II

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 16 cetăţeni din Pakistan și Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în vestul Europei, ascunşi în două TIR-uri încărcate cu mase plastice și cupru.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetățean bulgar, respectiv un român, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria și România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, mase plastice și cupru, pentru societăți de pe teritoriul Belgiei, respectiv Austriei.
În urma efectuării controlului amănunţit asupra celor două mijloace de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, printre bunurile transportate, în total 16 cetăţeni străini, 12 din Pakistan şi 4 din Afganistan.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan și Afganistan, majoritatea solicitanți de azil în țara noastră şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments