Cetățeni din Guineea depistați cu documentele de identitate ale altor persoane

by Adrian Pavel

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat două persoane din Guineea care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind documente de identitate care aparţineau altor persoane.

În data de 06.01.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, călătorind ca pasageri într-un autocar înmatriculat în România, două persoane care s-au legitimat cu pașapoarte eliberate de autoritățile din Franța.

Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Guineea, în vârstă de 25, respectiv 34 de ani, care au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale.

În cauză, lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments