Cetăţeni din Cuba și Sri Lanka, cu permise de ședere Schengen false, opriți la granița cu Ungaria

by Adrian Pavel

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat un cetățean din Cuba și unul din Sri Lanka care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat folosind permise de ședere false.

În ultimele 48 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, județul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasageri în două trenuri cu destinația Budapesta, două persoane care au prezentat la control permise de ședere având însemnele autorităţilor din Germania, respectiv Italia.

În urma verificărilor preliminare, colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la documentele prezentate de către cele două persoane, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare.

Astfel, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false total.

În urma verificărilor, aceștia au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetățeni din Cuba și Sri Lanka , în vârstă de 23 respectiv 62 de ani.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments