Cetățeni din Bangladesh, Eritreea, Sri Lanka şi Pakistan depistați ilegal în ultimele 24 de ore la frontiera cu Ungaria

by Adrian Pavel

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat 27 de cetăţeni din Bangladesh, Eritreea, Sri Lanka și Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport încărcate cu textile și bare metalice.

* În data de 22.12.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, trei paleți cu textile pe ruta România-Austria.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, într-un locaș special amenajat în partea din față a compartimentului destinat mărfurilor, șaisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladehs și Eritreea, cu vârste cuprinse între 21 și 67 de ani, ce au intrat legal în țara noastră în baza documentelor personale.

* De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în compartimentul destinat mărfii, unsprezece cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni din Sri Lanka și Pakistan, cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments