Cetăţean vietnamez, depistat în Vama Nădlac cu documentul altei persoane

by Dana B.
Please follow and like us:

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean din Vietnam care a încercat să iasă din România cu un document de călătorie aparţinând altei persoane, cu intenţia de a ajunge în Germania.

 În data de 20.12.2017, în jurul orei 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din Vietnam, care avea aplicat în interior un permis de şedere eliberat de autorităţile din Germania.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia documentului de călătorie prezentat, motiv pentru care a fost dusă la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul este cetăţeanul vietnamez Dung X., în vârstă de 22 de ani şi a intrat legal în România. Tânărul a declarat că a intrat în posesia documentului în Vietnam şi a decis să îl folosească deoarece dorea să ajungă în Germania şi nu deţinea o viză valabilă pentru a călătorii în Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

 

Facebook Comments