Cetăţean străin cu permis de ședere fals oprit la granița cu Ungaria

by Adrian Pavel

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat un cetățean din Turkmenistan care a încercat să ajungă în Spaţiul Schengen folosind un permis de ședere fals.

În data de 28.06.2022, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager în trenul care circulă pe relația București Nord – Budapesta, un cetățean din Turkmenistan.

La controlul specific, pe lângă documentele de identitate, persoana a prezentat și un permis de ședere având însemnele autorităţilor din Ucraina.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de uz de fals și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments