Cetăţean sirian depistat ascuns sub un automarfar, la P.T.F. Nădlac I

by Cristian Dobre

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak au descoperit, ascuns sub semiremorca unui automarfar, un cetăţean sirian care încerca să iasă ilegal din țară.

În data de 18.08.2020, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc K.A., în vârstă 55 ani, conducând ansamblul rutier format din cap tractor marca Volvo cu semiremorca marca Tirsan, ambele înmatriculate în Turcia.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta fructe pe ruta Turcia – Olanda.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, sub semiremorcă, pe una din axe, a fost descoperită ascunsă o persoană de sex masculin.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana este un tânăr sirian, în vârstă de 18, care intenţiona să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţeanul sirian.

La finalul cercetărilor urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments