Cetățean român, salvat din infernul din Siria

by Dana B.

Operaţiune specială pentru salvarea unui român din Siria, o ţară unde războiul civil nu încetează de şase ani şi unde s-au inflitrat şi mulţi terorişti din gruparea Stat Islamic. Ministerul de Externe a adus acasă un bărbat din Siria.

Chiar dacă autorităţile române nu au oferit mai multe detalii despre acest român, dar ceea ce ştim sigur este că a fost repatriat prin Turcia. Apelul de salvare a fost făcut anul trecut, însă abia de curând bărbatul a ajuns acasă.

De la izbucnirea conflictului în Siria, 729 de cetăţeni români au fost repatriaţi.

Spre deosebire de majoritatea statelor europene, România şi-a păstrat Ambasada de la Damasc. Şi nu doar atât, dar acordă asistenţă şi protecţie consulară inclusiv cetăţenilor din Australia, Canada, Franţa, Republica Moldova și Portugalia.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă ferm cetăţenilor români aflaţi în zone de conflict să părăsească zona şi să ţină legătura cu misiunile României.

De asemenea, MAE sfătuieşte pe cei care vor să plece din ţară sau sunt plecaţi deja să folosească aplicaţia Călătoreşte în siguranţă şi serviciul de alertă prin SMS care face parte din campania Un SMS îţi poate salva viaţa.

De la izbuncnirea conflictului şi până acum, peste 320.000 de oameni au fost ucişi în războiul din Siria. Cel puţin 14.000 sunt copii.

 

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments