Cetăţean român, prins în vamă cu permis de conducere fals

by Cristian Dobre

Știri Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat un cetăţean român, care conducea un autoturism folosind un permis de conducere fals.

  În data de 13.02.2020, în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanapalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român G.M., în vârstă de 26 de ani, la volanul unui autoturism, marca Volkswagen.

La controlul specific, persoana în cauză a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Suedia.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că tânărul nu  deţine permis de conducere.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a urmat cursurile unei școli de şoferi din Suedia, iar în anul 2019 a ridicat documentul tip permis de conducere de la autorităţile din Suedia și că nu are cunoștință că acesta este fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a  unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate