Cetățean din Sri Lanka, prins cu documente false la P.T.F Curtici

by Cristian Dobre

Știri Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat un cetăţean din Sri Lanka, intrat legal în ţara noastră, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, folosindu-se de un document de călătorie fals, pentru a ajunge în vestul Europei.

 În data de 27.02.2020, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat o persoană care călătorea ca pasager într-un tren internaţional care circula pe ruta Bucureşti Nord – Viena.

La controlul specific, bărbatul a prezentat un paşaport emis de autorităţile din Sri Lanka şi un permis de şedere cu însemnele statului italian.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de şedere prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Totodată, asupra persoanei a fost descoperită şi o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Italia, falsă şi aceasta.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul este cetăţean din Sri Lanka, are 45 de ani şi a intrat legal în ţara noastră în baza paşaportului personal în care avea aplicată viză eliberată în scop de muncă pe teritoriul Românei.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a obţinut documentele de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, contra sumei de 2.000 de lei. A recurs la această metodă întrucât nu era în posesia unei vize care să îi permită să călătorească într-o ţară din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments