Cetăţean din Sri Lanka cu paşaportul altei persoane, prins de poliţiştii de frontieră din P.T.F Turnu

by Cristian Dobre

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat un bărbat din Sri Lanka, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei.

 

În data de 17.12.2020, în jurul orei 18.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, judeţul Arad, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat un bărbat care călătorea ca pasager într-un autoturism condus de un cetăţean străin.

La controlul specific, bărbatul a prezentat un paşaport şi un permis de şedere emise de autorităţile din Franţa.

Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul este cetăţean din Sri Lanka, în vârstă de 26 de ani. Acesta a declarat că intenţiona să folosească documentele care nu îi aparţin pentru a ajunge în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments