Cetăţean din Senegal, prins la Nădlac II cu documentul de identitate al altei persoane

by Adrian Topor
Please follow and like us:

Știri Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat o femeie, cetăţean din Senegal, care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de o carte de identitate ce aparţinea altei persoane.

 În data de 24.02.2020, în jurul orei 19.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, o femeie, pasager într-un autocar înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din Franţa. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că femeia este cetăţean din Senegal şi a declarat că a procurat documentul de la o persoană necunoscută, contra sumei de 100 de euro, deoarece nu poseda viză pentru a călători în Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată, cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments