Cetatea Ineului va fi reabilitată cu fonduri europene

by Andreea Radu

Primăria Ineu a semnat, miercuri, contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Agenția de Dezvoltare Regională Vest, pentru reabilitarea Cetății Ineului, proiect care va fi realizat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Imbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. Reușita administrației locale din Ineu vine după o luptă de ani de zile, o luptă dusă de primarul Călin Abrudan, dar și de deputatul Florin Tripa, Primăria Ineu încercând să obțină în mai multe rânduri finanțare pentru acest obiectiv, inclusiv pe fonduri transfrontaliere. Dacă fondurile transfrontaliere nu au putut fi obținute din cauza opoziției Consiliului Județean Arad, iată că Primăria Ineu a găsit o altă sursă de finanțare, iar Cetății Ineului îi va fi redată strălucirea de altă dată.

„În mai puțin de o săptămână, administrația publică locală a câștigat al doilea proiect cu finanțare nerambursabilă din fonduri Europene -„Restaurarea și reabilitarea funcțională a Cetății Ineului”.
Astăzi primarul Orașului Ineu – Abrudan Calin a semnat contractul de finanțare cu reprezentanții MDRAP și ADR VEST.
Proiectul este in valoare de 23.273.075,37 LEI (10 milioane Euro – într-o săptămână pentru cele două proiecte).
Primarul Orașului Ineu – Abrudan Călin mulțumește echipei Primăriei Orașului Ineu pentru această importantă realizare în beneficiul cetățenilor!”, anunță Primăria Ineu.

„În timp ce pedelistul Marinel Cionca se ocupă cu acțiuni tipice regimului comunist, noi ne ocupăm de problemele arădenilor. Ministerul Dezvoltării Regionale și Primăria Ineu au semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Cetății Ineului, un proiect finanțat din fonduri europene, pentru care am luptat împreună cu primarul Călin Abrudan, lăsând la o parte disputele politice, pentru binele cetățenilor din Ineu. Deși Marinel Cionca mințea cu nerușinare că am tăiat fondurile pentru Cetatea Ineului, iată că minciunile acestui politruc școlit la Academia de Ticăloșie Falcă au picioare scurte. Același Marinel Cionca a încercat pe toate căile să blocheze finanțarea reabilitării acestui obiectiv important nu doar pentru orașul Ineu, ci și pentru județul Arad, dar în cele din urmă eforturile noastre, alături de cele ale administrației locale, au triumfat în fața orgoliilor mici ale unor policieni care nu vor rămâne cu nimic pozitiv în istoria Aradului“, scrie deputatul Florin Tripa pe pagina sa de Facebook.

Facebook Comments