CESARE PRANDELLI: A FOST UN MECI DE CARE SE VA AMINTI

by Andreea Radu

Selecționerul Italiei, Cesare Prandelli, a lăudat reacția „extraordinară” a elevilor săi în fața Anglia, sâmbătă seara la Manaus, în cadrul Grupei D a Cupei Mondiale de fotbal, la finalul unui meci „epic”, câștigat cu 2-1 de Squadra Azzurra. „A fost un meci epic, un meci de care se va aminti. Din punct de vedere fizic, cred că am fost un pic mai bine decât englezii, însă consider că Anglia este una dintre cele mai bune echipe de la acest turneu. Noi nu avem jucători atât de explozivi și puternici ca Anglia, deci a trebuit să ținem cont de calitățile jucătorilor noștri. În această seară echipa mea a suferit, dar reacția sa a fost una extraordinară”, a declarat Prandelli la finalul jocului.

Acesta a solicitat, totodată, introducerea pauzelor de hidratare pe parcursul meciurilor de la Mondialului brazilian, atunci când temperaturile sunt foarte ridicate. „Este complet absurd să nu se autorizeze pauzele în timpul meciurilor. Dacă vrem spectacol, trebuie să le oferim jucătorilor posibilitatea să fie în cele mai bune condiții. A trebuit să ne modificăm ritmul pentru a ne recăpăta suflul. A fost imposibil să jucăm la aceeași intensitate”, a spus Prandelli.

Părerea selecționerului Italian a fost împărtășită și de atacantul Mario Balotelli, care a afirmat la finalul jocului: „Condițiile climatice de la Manaus sunt extreme. A fost foarte cald. Și în alte locuri este cald, dar nu ca aici. Dacă au fost la fel, atunci ar trebui să permită introducerea pauzelor în timpul tuturor meciurilor”.

Federația Internațională de Fotbal anunțase anterior că studiază posibilitatea introducerii unor pauze de hidratare la jumătatea fiecărei reprize a meciurilor de la CM 2014.

 

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments