Ceremonii organizate în Arad, de Ziua Națională a României

by Andreea Radu

Știri Arad. Subprefectul Județului Arad, Olimpia Popa, a participat astăzi la ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie. În Parcul Eminescu, la Crucea Martirilor, a avut loc un ceremonial militar-religios ce a curpins prezentarea onorului Subprefectului, salutul drapelului de luptă al Batalionului 191 de Infanterie Colonel Radu Golescu, un ceremonial religios oficiat de Înaltpreasfințitul părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului împreună cu un sobor de preoți și depunerea coroanelor de flori la monument.

În Piața Revoluției a avut loc o defilare a efectivelor și tehnicii aparținând Batalionului 191 de Infanterie Colonel Radu Golescu,  structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne și Penitenciarului Arad. Subprefectul Olimpia Popa a dat citire mesajului premierului Ludovic Orban, Primul-ministru al României, cu ocazia Zilei Naționale a României. S-au mai adresat audienței  Înaltpreasfințitul părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, Călin Bibarț, primarul Municipiului Arad și Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Corifeii arădeni ai Marii Uniri, Vasile Goldiș, Ștefan Cicio-Pop și dr. Ioan Suciu au fost comemorați în cadrul unei ceremonii ce s-a desfășurat în Cimitirul „Eternitatea”, ulterior slujbei de pomenire oficiată de Înaltpreasfințitul părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului și soborul de preoți fiind depuse coroane de flori la mormintele acestora.

La evenimente au participat Primarul Municipiului Arad, consilieri locali, șefii structurilor județene din cadrul M.A.I. și M.A.P.N., parlamentari, cadre militare în rezervă sau retragere, reprezentanți ai universităților arădene, revoluționari și cetățeni veniți să serbeze Ziua Națională a României.

„Sunt deosebit de onorată să particip la ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Naționale a României, aceasta fiind una dintre primele mele activități ca Subprefect al Județului Arad. Sărbătorim astăzi Ziua noastră Națională, apreciez mobilizarea structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și  mă bucură foarte mult colaborarea strânsă cu Primăria Municipiului Arad pentru organizarea evenimentelor. Ne amintim astăzi cu recunoștință de toți eroii neamului românesc, de marii Corifei arădeni ai Unirii, Vasile Goldiș, Ștefan Cicio Pop, dr. Ioan Suciu, personalități politice marcante datorită cărora Marea Unire s-a putut realiza ca act politic istoric al națiunii române. Astăzi este un prilej de sărbătoare pentru toți românii, pentru toți arădenii, indiferent unde se află în acest moment, acasă ori în străinătate. Față de toți trebuie să ne luăm angajamentul de a crea o societate normală pentru a împlini cu adevărat visul democratic al făuritorilor Marii Uniri, la trei decenii de la Revoluția din 1989.   Îi invit pe toți arădenii să participe astăzi la evenimentele de ziua națională organizate de administrația locală. La mulți ani România, la mulți ani, arădeni!”, a declarat Subprefectul Județului Arad, Olimpia Popa.

Facebook Comments