Ceremonie religioasă de pomenire a Reginei Maria, la Săvârșin

by Andreea Radu

Custodele Coroanei Române, Margareta, şi principele Radu au participat miercuri, în Biserica ortodoxă din comuna Săvârşin, la o ceremonie religioasă de pomenire a Reginei Maria, la 80 de ani de la moartea acesteia.

Alături de familia regală, la slujba de pomenire – oficiată de preotul paroh al bisericii din Săvârşin, Dorin Călin Mădăluţă – au participat localnici, dar şi persoane sosite din alte localităţi din ţară.

„România are o istorie frumoasă şi a avut în istoria sa femei puternice, aşa cum a fost şi regina Maria, lucru de care mă simt foarte mândră. Iar acum, în Anul Centenarului, trebuie să mai spun că noi, românii, avem un trecut frumos, cu dificultăţi, dar şi cu acte de curaj”, a spus Custodele Coroanei Române, Margareta, subliniind că a fost normal ca acest eveniment să fie organizat la Săvârşin deoarece „aici este casa noastră”.

Regina Maria a României s-a născut la data de 29 octombrie 1875, la Eastwell Park, comitatul Kent, Anglia şi a încetat din viaţă pe 18 iulie 1938, la castelul Pelişor din Sinaia. Viitoarea Regină Maria s-a numit la naştere Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg şi Gotha, fiind mare prinţesă a Marii Britanii şi Irlandei, nepoată a reginei Victoria. A fost principesă de coroană şi a doua regină a României, în calitate de soţie a principelui de coroană devenit ulterior Regele Ferdinand I al României.

Facebook Comments