Celebrul jurnalist american Tucker Carlson a confirmat că este la Moscova pentru un interviu cu Vladimir Putin

by Andreea Radu

Celebrul jurnalist american Tucker Carlson, fost prezentator Fox News, a confirmat că este la Moscova pentru un interviu cu președintele rus, Vladimir Putin. Interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin nu a fost încă postat pe internet, dar acesta face deja pe placul autorităților ruse.
Într-un videoclip postat pe X, care anunță întâlnirea de marți – primul interviu pe care Putin îl acordă unei personalități din presa occidentală, de la invazia sa la scară largă în Ucraina, în urmă cu doi ani – Carlson, a făcut din presă un personaj negativ. Acesta a afirmat că publicațiile anglofone sunt „corupte” și „mint” publicul în timp ce difuzează „propaganda de cea mai urâtă speță”.
Carlson a acuzat jurnaliștii că se angajează în „ședințe de încurajare lingușitoare” atunci când îl intervievează pe președintele ucrainean Volodimir Zelensky, despre care fostul prezentator Fox News a afirmat că i-ar plăcea să stea serios la masă cu el, dar pe care l-a asemănat cândva cu un șobolan, potrivit antena3.ro. „În timp ce politicienii și mass-media noastre au făcut acest lucru, promovând un lider străin ca și cum ar fi un nou brand de consum”, a spus Carlson, „nici măcar un singur jurnalist occidental nu s-a deranjat să îl intervieveze pe președintele celeilalte țări implicate în acest conflict: Vladimir Putin”.
Deși este adevărat din punct de vedere tehnic, Carlson minte prin omisiune, exact ceea ce a acuzat presa occidentală că face în videoclipul pe care l-a postat online. Este adevărat că niciun jurnalist occidental nu l-a intervievat pe Putin de la începutul războiului, dar nu pentru că nu ar fi existat încercări. Motivul real este destul de simplu: Putin a refuzat să acorde acces.
„Tucker chiar crede că noi, jurnaliștii, nu am încercat să-l intervievăm pe președintele Putin în fiecare zi de la invazia sa la scară largă în Ucraina?”, a comentat retoric Christiane Amanpour de la CNN, văzând afirmația lui Carlson. „Este absurd – vom continua să cerem un interviu, așa cum facem de ani de zile”.
În timp ce Carlson insinua că organizațiile de știri din SUA nu sunt interesate să spună povestea Rusiei, Evan Gershkovici de la Wall Street Journal stă într-o închisoare pentru că a făcut exact acest lucru.

Facebook Comments