Cele mai eficiente remedii din usturoi care alungă gripa

by Andreea Radu

Alicina este ingredientul- cheie din usturoi, cu proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și antioxidante. Mai mult, usturoiul este o sursă benefică de vitamine și nutrienți. În rândul acestora se regăsesc, mai ales, vitaminele B1, B6, C, dar și calciul, manganul, cuprul și seleniul, scrie click.ro.

Pentru a beneficia de numeroasele calități ale usturoiului, trebuie să-l consumăm crud. Nutriționiștii susțin că atunci când este gătit, usturoiul pierde o cantitate importantă din renumitele sale calități medicinale.

Uleiul de usturoi

Nutriționiștii susțin că acest preparat tratează cu succes procesele infecţioase şi inflamatorii ale tractului respirator: angina, astmul, bronșita, gripa, pneumonia, dar și otitele.

Cum se prepară: Într-un borcan de sticlă punem o căpăţână de usturoi pisată (neapărat într-un mojar de lemn) şi un pahar de ulei de măsline sau floarea-soarelui presat la rece. Acest preparat se păstrează la frigider; zilnic se administrează câte o linguriţă de 3 ori/zi, înainte de masă, în amestec cu o linguriţă de suc de lămâie, stors proaspăt.

Maceratul de usturoi

Terapeuții recomandă maceratul de usturoi ca fiind foarte eficient pentru combaterea efectelor febrei și gripei. Acest leac popular se prepară foarte ușor: într-un borcan punem 7-8 căpăţâni de usturoi zdrobit, peste care turnăm un litru de apă rece şi 2 linguri de frunze de pătrunjel tocat mărunt. Preparatul se lasă la macerat un interval de 5-6 ore, apoi consumăm câte 5-10 linguri pe zi. Este important să strecurăm preparatul pe măsură ce-l consumăm. Totodată, cu acest remediu putem să facem şi frecţii pe spate și  să facem și băi la picioare, după ce-l încălzim în prealabil.

Tinctura de usturoi este un remediu eficient pentru afecțiunile respiratorii și pulmonare

Pentru prepararea tincturii de usturoi aveți nevoie de următoarele ingrediente: 750 g țuică de casă şi 2 căpăţâni de usturoi. Remediul se prepară într-o sticlă închisă la culoare: turnăm țuica, usturoiul pisat și 200 g apă fiartă și răcită până se umple sticla. Lăsăm maceratul la întuneric un interval de 48 ore. Tinctura trebuie consumată astfel: 10 picături de 2-3 ori/zi, cu 30 minute înainte de mesele principale.

O cură de usturoi cu miere

Pentru a combate virusurile este benefică o cură de usturoi cu miere, un interval de trei săptămâni. După o astfel de cură, vom răci mai rar și ne vom vindeca mult mai repede. În fiecare seară tebuie să pisăm două căpăţâni de usturoi; apoi, în pasta obținută trebuie să adăugăm câte o linguriţă de miere.

Facebook Comments