Cele mai bune fotografii de presă din lume, expuse la Budapesta în cadrul expoziției World Press Photo

by Cristian Dobre

Expoziţia World Press Photo, în care sunt prezentate cele mai bune 143 de fotografii realizate la toate evenimentele importante din lume de anul trecut şi câştigătorii celor opt categorii ale concursului internaţional, s-a deschis la Budapesta, a anunţat miercuri organizatorul evenimentului, Tamas Revesz, relatează joi MTI.

Expoziţia prezentată la Muzeul Naţional al Ungariei a fost inaugurată de ambasadorul olandez la Budapesta, Rene van Hell, şi va rămâne deschisă până pe 23 octombrie.

Migraţia şi problemele femeilor se află în centrul competiţiei din acest an, însă, în pofida temelor, imaginile sunt mai puţin „dramatice” decât se aşteaptă vizitatorii, a spus Tamas Revesz.

Imaginea realizată de fotograful ungar Bence Mate a obţinut premiul I la categoria ”natură”. Fotografia numită „Survival instinct” (Instinct de supravieţuire) înfăţişează broaşte zbătându-se la suprafaţa apei, înconjurate de mormoloci, după ce le-au fost tăiate picioarele în scopuri culinare şi au fost aruncate înapoi în apă. Fotografia a fost realizată în Covasna, România, în aprilie anul trecut.

Sophie Boshouwers, curator al Fundaţiei World Press Photo, a declarat că expoziţia este prezentată în peste 100 de oraşe în fiecare an.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments