Cel puțin 30 gospodării din Hălăliș au fost afectate de inundații. Drumul comunal, distrus în totalitate

by Andreea Radu
Please follow and like us:

Aproximativ 30 de gospodării, din care şase locuinţe, au fost inundate, în satul arădean Hălăliş, în urma unei ploi torenţiale, iar în zonă un drum comunal a fost distrus şi nu mai este practicabil, în timp ce alte două drumuri sunt afectate.

Primarul comunei Săvârşin, de care aparţine satul Hălăliş, Ioan Vodicean, a declarat, pentru AGERPRES, că în noaptea de duminică spre luni a căzut o ploaie torenţială timp de jumătate de oră, care a provocat importante distrugeri.

Conform sursei citate, cel puţin 30 de gospodării din satul Hălăliş au fost inundate, din care şase locuinţe, iar o parte din infrastructura locală a fost distrusă.

„Drumul din sat a fost distrus pe o porţiune de un kilometru de şuvoaiele de apă şi nu se mai poate circula pe el. Apa a rupt trei stâlpi electrici şi a distrus complet şapte podeţe, în timp ce alte trei podeţe au suferit distrugeri de 50%”, a declarat primarul.

În zonă au mai fost inundate drumul spre satul Pârneşti, pe o lungime de trei kilometri, un drum din Săvârşin, pe o lungime de 800 de metri, şi un drum forestier, pe o lungime de 500 de metri, dar pe acestea se poate circula, însă cu dificultate.

Primăria Săvârşin a solicitat, luni, sprijin de la forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care intervin cu motopompe pentru a evacua apa din gospodării şi locuinţe.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments