Cel puţin 29 de palestinieni ucişi într-un atac aerian la Abassan

by Andreea Radu

Cel puţin 29 de palestinieni au fost ucişi într-un atac aerian israelian la Abassan, în sudul Fâşiei Gaza, în timp ce tancurile armatei israeliene care înaintează în oraşul Gaza i-au forţat pe locuitori să fugă sub tiruri, iar Israelul intensifică o ofensivă despre care Hamas spune că ar putea pune în pericol negocierile de încetare a focului, transmite miercuri agerpres.ro.
Bombardamentul aerian a lovit corturile unor familii strămutate în exteriorul unei şcoli la Abassan, la est de Khan Younis, omorând cel puţin 29 de persoane, majoritatea femei şi copii, au indicat responsabili medicali palestinieni.
Armata israeliană a declarat că analizează relatările despre victimele civile şi că incidentul a avut loc atunci când a lovit cu ‘muniţie de precizie’ un luptător Hamas care a luat parte la atacul din 7 octombrie.
Ismail Al-Thawabta, directorul biroului media în guvernul Hamas, a declarat că atacurile aeriene au ucis 60 de palestinieni şi au rănit alţi zeci în centrul Gazei marţi.
Localnici au relatat că tancurile israeliene care au intrat în cartierele Tel Al-Hawa, Shejaia şi Sabra din oraşul Gaza au tras asupra drumurilor şi clădirilor, forţându-i să-şi părăsească casele. Imediat după aceea, armata israeliană a dat ordine de evacuare, postate pe social media, a câtorva cartiere din estul şi vestul oraşului, inclusiv cele amintite.
‘Ţinem responsabile ocupaţia (israeliană) şi administraţia Statelor Unite pentru masacrele oribile împotriva civililor’, a declarat Thawabta într-un comunicat.
Semiluna Roşie palestiniană a anunţat miercuri dimineaţă pe Facebook că echipele sale au primit zeci de apeluri din oraşul Gaza, dar nu au putut să ofere ajutor din cauza intensităţii bombardamentelor de acolo.
Pe liniile frontului din oraşul Gaza, aripile armate ale Hamas şi Jihadului Islamic au spus că luptătorii lor au tras asupra forţelor israeliene cu mitraliere, mortiere şi rachete antitanc, omorând şi rănind soldaţi.
Armata israeliană nu comentează în legătură cu victimele din rândul său, dar a transmis că militarii săi duc lupte cu militanţi, au scos din luptă peste 150 dintre aceştia săptămâna trecută şi au distrus clădiri minate şi explozivi.

Facebook Comments