Cel mai puternic leac pentru picioarele umflate

by Dana B.
Picioarele umflate sunt o problema serioasa pentru foarte multe persoane. Acest fenomen apare ca urmare a retentiei de fluide în corp.
Picioarele umflate pot fi si rezultatul sindromului premenstrual, al sarcinii, al consumului de alimente bogate în sare sau al unui stil de viata sedentar. De asemenea, poate fi si efectul secundar al anumitor medicamente.

Aceasta problema poate fi însa rezolvata foarte simplu, cu ajutorul unui ceai de patrunjel, foarte bun si usor de preparat. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, trebuie sa consumati ceaiul caldut si sa efectuati si cateva exercitii pentru a stimula circulatia sangelui în picioare.

Cum sa scapi de picioarele umflate cu ceai de patrunjel
pentru a prepara ceaiul, trebuie sa taiati radacinile si frunzele de patrunjel, foarte fin. Puneti un sfert de cana cu patrunjel tocat într-o cana cu apa fiarta si lasati la infuzat pret de 5-7 minute. Apoi, strecurati .

Pentru a îmbogati gustul, puteti sa adaugati ghimbir, lamaie sau miere.
Patrunjelul este o planta erbacee legumicola, cu tulpina înalta. Ea este cultivata pentru radacina pivotanta, alba si pentru frunzele ei aromate, întrebuintate în alimentatie si în medicina populara. Poarta si denumirile de gagaut, patlagele (pl.), patrunjica sau petersil. În Grecia antica, se spunea despre aceasta planta ca uneste lumea viilor cu cea a mortilor.

Proprietatile terapeutice ale patrunjelului
Consumat crud sau sub forma de infuzie, decoct, patrunjelul este eficient în tratarea edemelor, infectiilor, asteniei, tulburarilor de circulatie sanguina, hipertensiunii, bolilor reumatice, anorexiei,meteorismului si colicilor abdominale, astmului bronsic, amenoreei si elimina halena (respiratia urat mirositoare).

Sub forma de gargara, bai sau spalaturi locale, patrunjelul ajuta la vindecarea plagilor, întepaturilor deinsecte, a conjunctivite, amelioreaza contuziile si pigmentatiile pielii si înlatura durerile dentare.

Patrunjelul este foarte bogat în fier, depasind chiar si spanacul. De asemenea, este planta cu cea mai mare cantitate de fluor, ajutand astfel al mentinerea unei danturi si osaturi puternice. O legatura de patrunjel contine mai multe proteine ca 2 oua.

Datorita calitatii sale de excelent antioxidant, patrunjelul consumat de 3 ori pe zi, cate 20 ml de suc, ajuta foarte mult la vindecarea cancerului.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments