Cel mai mare vis al actriței Charlize Theron

by Dana B.

Actrița Charlize Theron vizează să eradicheze SIDA din Africa de Sud și a mărturisit că speră ca în țara sa natală să se nască o generație neinfectată, scrie AFP.

Câștigătoarea premiului Oscar, care este fondatorul proiectului Charlize Theron Africa Outreach, care sprijină implementarea unor programe de prevenire a infectării cu HIV în comunitățile sud-africane a spus că povara HIV a fost greu de ignorat și acest lucru a făcut-o să conștientizeze riscurile încă de la o vârstă foarte fragedă.

Fundația ei a colaborat cu alte organizații care luptă împotriva pandemiei în Africa de Sud. „Trebuie să putem pune piciorul în preag și să spunem că suficient este suficient. Terminăm acest lucru”, a declarat ea pentru AFP. „Avem nevoie doar de resurse”, a adăugat ea.

Prin sprijinul acordat de Cafeneaua Choma Dreams, un loc care are drept scop să ofere femeilor adolescente posibilitatea de a le oferi acces la educație, abilități de viață și mentorat, Theron consideră că infecțiile cu HIV pot fi oprite.

„Opinia mea personală este că nu vom opri niciodată SIDA pur și simplu tratând-o … nu se va întâmpla niciodată. Nu ne putem aștepta ca oamenii să se infecteze și apoi să găsim un tratament. Trebuie să investim în tineri înainte de a fi infectați cu HIV”, a spus ea.

Aproximativ șapte milioane de sud-africani, sau 19,2% din populație, trăiesc cu virusul, iar fetele adolescente prezintă cel mai mult risc de infecție, potrivit agenției ONU pentru SIDA.

Declarații controversate legate de SIDA

Vedeta în vârstă de 42 de ani, care a părăsit Africa de Sud când încă era adolescentă, a subliniat că inegalitatea dintre femei și bărbați și sărăcia au jucat un rol major în răspândirea HIV și că virusul nu trebuie privit ca o problemă de sănătate sexuală.

Charlize Theron a provocat controverse în timpul discursului său la conferința internațională privind SIDA de la Durban din 2016, când a afirmat că virusul care afectează Africa a fost alimentat de „sexism, sărăcie și homofobie”.

„Eu susțin în continuare ceea ce am spus anul trecut. Când te uiți la HIV și SIDA, trebuie să te uiți la factorii care o provoacă … trebuie să vezi de ce se îmbolnăvesc acești oameni”, a explicat frumoasa acriță.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments