Cel mai mare labirint de zăpadă, omologat de Guinness World Record

by Cristian Dobre

Cel mai mare labirint de zăpadă din lume măsoară 2.789,11 metri pătraţi, a fost omologat recent de Cartea Recordurilor Guinness, iar la construcţia sa au muncit, timp de o lună, doi agricultori din provincia Manitoba, în centrul Canadei, potrivit AFP. Situată la sud de oraşul Winnipeg, construcţia a devenit o veritabilă atracţie turistică.

Clint şi Angie Masse, doi agricultori din satul Saint-Adolphe, erau specializaţi în construcţia de labirinturi în lanuri de porumb pe perioada verii. Într-o zi, s-au decis să schimbe anotimpul, în ciuda muncii enorme care îi aştepta. “Am decis să ne fabricăm propria zăpadă. Doar această activitate ne-a luat două sau trei săptămâni. După care, am început să construim labirintul şi ne-au trebuit 370 de camioane cu semiremorcă pline cu zăpadă pentru a-l ridica”, a explicat pentru AFP Clint Masse.

Structura finală este alcătuită din ziduri cu o înălţime de circa 1,80 metri. La nivelul solului, există un strat de 50 de centimetri de zăpada tasată pentru ca vizitatorii să nu cadă în noroi. Construcţia, deschisă pentru prima dată publicului în această iarnă, a detronat recordul anterior, deţinut de un labirint situat în parcul istoric Fort William din Ontario. Îndeplinirea acestui vis nu a fost însă ieftină: construcţia labirintului a costat 57.000 de dolari canadieni (38.000 de euro). “Fabricarea zăpezii este extrem de scumpă”, a subliniat Masse.

Cei doi agricultori au avut, de asemenea, de surmontat câteva dificultăţi în faza de proiectare a labirintului alb. “Mi-a luat o săptămână să fac schiţa, în timp ce în cazul unui labirint în lanul de porumb, îmi lua o zi şi jumătate”, a precizat unul dintre agricultori.

De la deschiderea sa pentru public, la începutul lui ianuarie, labirintul atrage numeroşi curioşi, în ciuda temperaturilor glaciale care coboară frecvent sub -30 de grade Celsius. Odată intraţi în labirint, vizitatorii pot admira statuile din zăpadă sau gheaţă şi se pot încălzi într-unul dintre cele cinci zone de popas, unde sunt instalate mese şi amenajate focuri cu lemne. Descoperirea acestor refugii devine o provocare şi ajută vizitatorii să regăsească ieşirea.

Construcţia va mai rămâne deschisă câteva săptămâni întrucât frigul polar, care a învăluit în februarie provincia din preeria canadiană, va proteja structura. Un ajutor oferit de natură graţie căruia Clint Masse speră să depăşească pragul de 10.000 de vizitatori şi să-şi rentabilizeze investiţia.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments