Cei care poartă măști în transportul public din Viena, sancţionaţi cu 150 de euro

by Andreea Radu

Viena a eliminat obligativitatea purtării măștilor de protecție în transportul public, iar acum cei care încă poartă măști au interdicție de a face acest lucru și ar putea fi chiar amendați, informează observatornews.ro.
Viena a eliminat obligativitatea pe 1 martie, după ce restul Austriei a ridicat cerința similară cu câteva luni înainte. Acum, în timp ce cei care nu doresc să poarte mască pot călători din nou fără în mijloacele de transport în comun din Viena, cei care doresc să poarte mască sunt pasibili de amenzi de până la 150 de euro, relatează ziarul austriac Kurier.
Anterior, cei care beneficiau de o scutire medicală puteau ocoli obligativitatea măștii. Acum, datorită unei legi adoptate de Partidul Popular Austriac (ÖVP), conservator, și de aliații săi populiști din coaliția Partidului Libertății (FPÖ) în 2017, cei care doresc să poarte în continuare măști vor avea nevoie de o adeverință medicală.
Legea, denumită AGesVG, a fost propusă inițial pentru a opri purtarea vălului islamic integral, cum ar fi niqab și burqa, dar ea cuprinde toate măștile care acoperă fața.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate