Ceas aniversar: 20 de ani de gimnastică ritmică în Arad! 230 de sportive din patru țări vor fi în weekend la startul Arad Trophy

by Sorin Haut

Ceas aniversar și până la urmă de sărbătoare pentru gimnastica ritmică arădeană: se împlinesc 20 de ani de când antrenoarea Daniela Chiriac a venit la Arad și a înființat secția de gimnastică ritmică a CSM-ului, perioadă în care acest frumos sport olimpic a oferit nenumărate bucurii Aradului, de la sportive de lot național, titluri și medalii, până la competiții de anvergură organizate de CSM Arad. Totul a culminat cu medalia de bronz mondial obținută în acest an de surorile Andra și Carina Crainic, alături de naționala de junioare a României. Arad Trophy, competiție devenită deja tradițională și cu participare internațională, vine să confirme că Aradul este un centru de top al ritmicii românești, clubul nostru oferind de altfel șase sportive, două junioare și patru senioare, plus cele două antrenoare, la loturile naționale de ansamblu, participante în acest an la Campionate Europene și Mondiale.

„Avem înscrise peste 230 de sportive la competiție, de la 18 cluburi din patru țări, vor fi gimnaste de la un club din Moldova, unul din Franța și unul din Italia, restul vor fi cluburi din țară. Se va concura la toate categoriile de vârstă, de la copii până la senioare, individual și ansambluri, noi vom avea 25 de sportive în concurs. Competiția se va desfășura pe parcursul a două zile, sâmbătă și duminică (n.n. 14-15 octombrie), începând cu ora 9 și până seara, în jurul orei 20, îi așteptăm pe toți iubitorii gimnasticii ritmice și în general pe arădeni, pentru a savura un frumos spectacol. Vreau să invit și fostele noastre gimnaste, care de-a lungul celor 20 de ani ne-au adus atâtea rezultate și bucurii, dar și alți oameni care au contribuit la dezvoltarea secției de gimnastică ritmică, pe care îi veți putea vedea în weekend, la sală. Vreau să mulțumesc conducerii Universității Aurel Vlaicu din Arad, care ne pune sala la dispoziție fără niciun cost, dar și partenerilor și sponsorilor, fără de care acest eveniment nu ar putea avea loc”, ne-a declarat antrenoarea Daniela Chiriac, cea căreia i se datorează în mare măsură succesul acestui sport în Arad, alături de Tatiana Novikova ocupându-se și de ansamblul de senioare al României.

2023 se va încheia pentru secția de gimnastică ritmică a CSM Arad cu Campionatul Național de junioare IV, unde Elena Tătar este cotată să urce pe podium și Cupa României (toate categoriile, se concurează doar la individual), ambele competiții programate la sfârșitul lunii octombrie la Ploiești și apoi, cu Campionatul Național de Ansambluri de la Sfântu Gheorghe, din noiembrie.

 

 

 

Facebook Comments