Ceaiuri care au grijă de sănătatea ta

by Cristian Dobre
Ceaiul de salvie are un efect calmant şi este recomandat persoanelor care suferă de anxietate. Descoperă ce trebuie să alegi ca să te fereşti de boli!

În loc de sucuri carbogazoase şi alte băuturi nesănătoase este recomandat să consumi apă plată şi diverse ceaiuri care aduc multiple beneficii pentru sănătate. Potrivit celebrului Dr. Oz, ceaiurile te protejează de cancer, reduc inflamaţiile, previn apariţia diabetului şi ajută tranzitul intestinal.

Iată care sunt cele mai bune ceaiuri recomandate de Dr. Oz:

1. Ceai de salvie

Are un rol benefic asupra psihicului, fiind indicat în special persoanelor agitate şi care suferă de anxietate. Consumă ceai de salvie ca să te relaxezi şi să nu mai ai o stare de agitaţie, recomandă specialistul.

2. Ceai de hibiscus şi cel verde cu iasomie

Sunt două dintre cele mai bune ceaiuri recomandate de Dr.

Oz pentru beneficiile lor asupra inimii. Consumă aceste două tipuri de ceaiuri ca să-ţi protejezi inima de boli. În plus, ceaiul verde este recunoscut şi pentru efectele anticancerigene şi rolul benefic pe care îl are pentru digestie.

3. Ceai alb

Este un sortiment de ceai recomandat de majoritatea specialiştilor, deoarece are cel mai bogat conţinut de antioxidanţi care au rolul de a proteja corpul de cancer.

4. Ceai de muşeţel

Un studiu a scos la iveală efectul benefic pe care îl aduce muşeţelul. Pe lângă beneficiile pe care le are asupra digestiei, ceaiul de muşeţel împiedică fluctuaţiile bruşte ale glicemiei, protejându-te de diabet.

5. Ceai de ghimbir

Previne apariţia inflamaţiilor în corp, îmbunătăţind astfel starea de sănătate.

6. Ceai verde

Are efect anticancerigen dovedit, dar s-a constatat că previne şi apariţia maladiei Alzheimer.

7. Ceai de urzică

Este cel mai bun ceai pentru a calma diversele alergii care pot să apară în anotimpurile călduroase.

8. Ceai de ginseng

Are un efect revigorant şi ajută în cazul problemelor de natură sexuală. Specialistul îl recomandă femeilor care sunt la menopauză şi bărbaţilor care au disfuncţii erectile.

Sursa: eva.ro
Facebook Comments