Ceaiul de scorțișoară, un antiinflamator natural

by Adrian Topor
Please follow and like us:

Nutritionista Helen Bond sugereaza ca ceaiul de scortisoara este un antiinflamator natural, care ajuta la reducerea balonarii, indepartarea stresului si accelerarea metabolismului, intrucât organismul foloseste mai multa energie pentru a-l digera.

Aceasta bautura fierbinte scade nivelul glicemiei si creste sensibilitatea la insulina, ambele efecte ajutând in procesul de slabire. Nutritionista mentionata a declarat pentru ziarul The Sun ca: „Desi are un efect termogenic, acest ceai echilibreaza cantitatea de zahar din sânge cu insulina din organism, ducând astfel la stoparea poftelor alimentare. Cu toate acestea, ceaiul de scortisoara nu inlocuieste nevoia unei diete sanatoase, din care trebuie exclus consumul de zahar si diminuat cel de carbohidrati.”

Scortisoara macinata, sub forma de baton sau ca ulei esenţial, stimuleaza memoria, incetineste caderea parului şi ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus. Fiind unul din alimentele cele mai bogate in antioxidanti ne mentine tineretea si combate stresul. Recent s-a descoperit ca scortisoara echilibreaza glicemia, stimulând insulina şi joaca şi un rol important in prevenirea diabetului.

Numeroase studii facute in laboratoarele unor universitati de prestigiu arata ca scortisoara conţine elemente susceptibile de a lupta impotriva diabetului de tip 2. Ea conţine care echilibreaza glicemia, stimulând insulina şi joaca şi un rol in prevenirea diabetului. Testele au demonstrat o ameliorare a nivelului glicemiei post-prandiale (dupa masa) la pacienţii care consumau un gram de scorţişoara pudra pe zi timp de cel puţin o luna. Este, deci, recomandata diabeticilor şi pot folosi fara rezerve acest condiment milenar.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments