Un mar pe zi tine doctorul la distanta. Ei bine, o ceasca de ceai de mere face chiar mai mult de atat! Un mar mic contine in jur de 73 de unitati de vitamina A si 159 mg de potasiu. Puteti profita de avantajele pe care vi le ofera acesti nutrienti savurand o cana de ceai. Acesta este renumti pentru gustul sau extrem de placut si pentru beneficiile uimitoare pe care le ofera. Ceaiul de mere este foarte des consumat in Turcia, unde face parte din rutina zilnica. Are foarte multi antioxidanti si un continut bogat an minerale cum ar fi sodiu, magneziu si potasiu. Aminoacizii si vitaminele B, C si E se gasesc in abundenta in ceaiul de mere.
Pentru a-l prepara aveti nevoie de:
- o mana de frunze de ceai negru
- 1 litru de apa
- un mar de marime medie
- cuisoare sau scortisoara
- Puneti la fiert un litru de apa. Spalati marul, indepartati cotorul si taiati-l in fasii. Puneti-l in oala cu apa si lasati-l la fiert. Dupa aproximativ 7-8 minute adaugati frunzele de ceai negru, scotisoara si cuisoarele si mai lasati vasul pe foc inca 5 minute. Strecurati ceaiul si indulciti-l cu zahar. Serviti-l rece sau cald.
Beneficiile ceaiului de miere:
- intareste sistemul imunitar
- consumul regulat de ceai de mere previne artrita si alte boli inflamatorii.
- ceaiul de mere previne anumtie tipuri de cancer cum ar fi cel de colon, plamani sau prostata.
- regleza nivelul de colesterol din sange
- mentinie organismul sanatos prin cresterea cantitatii de oxigen
Efecte secundare:
- Femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa limiteze consumul de ceai de mere deoarece acesta poate provoca reactii in organism care dauneaza dezvoltarii fatului.
- Exista putine cazuri in care ceaiul de mere provoaca alergii.
- Ceaiul de mere poate interactiona cu anumite medicamente
Sursa: sanatate.bzi.ro
Facebook Comments