Ceaiul de ienupăr ține doctorul la distanță

by Dana B.
Ienuparul creste, de regula, pe solurile stancoase, în Europa, America de Nord si Asia. Face fructe care pot fi folosite drept condimente, dar care sunt foarte bune si pentru ceaiuri, ce ajuta la functionarea sistemelor digestiv, urinar si respirator. Germanii folosesc, de exemplu, ienuparul la varza murata sau în mancaruri cu carne de vita sau de pui.
Arbustul de ienupar este folosit în medicina populara de secole, jucand si un rol important în folclorul european. Potrivit legendelor stravechi, se credea ca daca plantezi un ienupar langa intrarea principala a casei vei tine vrajitoarele departe. Mai precis, vrajitoarea nu putea intra în casa pana nu reusea sa numere toate acele ienuparului, ceea ce ar durat foarte mult. Aceste virtuti de protectie ale ienuparului pot sa provina din beneficiile reale pentru sanatate ale plantei si fructelor ei, inclusiv ale ceaiului preparat din ele.

Ceaiul de ienupar, plin de antioxidanti
Ceaiul de ienupar are o aroma placuta de fructe si ajuta la digestie, dar si la multe altele. Fructele de ienupar sunt pline de antioxidanti si pot fi extrem de folositoare în buna functionare a celulelor organismului, spun specialistii. Antioxidantii previn daunele provocate corpului uman de radicalii liberi. Fructele de ienupar mai contin uleiuri volatile, vitamina C si flavonoizi. Uleiurile volatile din fructele de ienupar au proprietati antiseptice, astfel ca ceaiul facut din ele ajuta la mentinerea sanatatii.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments