Ceaiul de ghimbir îmbunătățește funcționarea stomacului

by Cristian Dobre

Pentru că este socotit unul dintre cele 10 antibiotice naturale, mulți oameni din Asia adaugă ghimbir în lapte, ca acesta să fie tolerat mai bine, dar iată în continuare care sunt beneficiile acestui ceai.

1. Ceaiul de ghimbir reduce inflamațiile

Este unul dintre cele mai bune remedii pentru problemele musculare și cele articulare, fiindcă are elemente antiinflamatoare. După ce vei consuma acest ceai, te vei simți foarte energică și toate durerile vor dispărea.

2. Cel mai bun remediu pentru greață

Multă lume are grețuri matinale sau când călătorește și în perioadele deprimante, dar dacă la tine apare deseori senzația de vomă fără să fi consumat nimic, un ceai de ghimbir te poate ajuta să preîntâmpini această problemă.

3. Probleme respiratorii

Poluarea aerului și substanțele carcinogene îți atacă plămânii, dar pentru a preveni complicațiile precum iritații ale gâtului, bronșite și diverse alergii, bea zilnic un ceai de ghimbir.

4. Îmbunătățește funcționarea stomacului

Mulți oameni se luptă cu balonarea și gastrita, în special după anumite mese, iar indigestia îi face să fie nervoși, dar ghimbirul ajută și în acest caz.

5. O mai bună circulație a sângelui

Consumul de ghimbir îmbunătățește circulația sângelui, deci previne afecțiunile cardio-vasculare, iar vitaminele și amino-acizii din el previn acumularea cheagurilor de sânge în artere și vene.

6. Întărește sistemul imunitar

Ceaiul de ghimbir este bogat în antioxidanți ce ajută la întărirea sitemului imunitar, ceea ce înseamnă o sănătate mai bună și faptul că organismul poate lupta singur împotriva oricărei afecțiuni.

7. Te scapă de stres și anxietate

Când bei băuturi pe bază de ghimbir, tensiunea rămâne în parametri normali, adică tu ești mai relaxată și faci față mai bine stresului.

8. Atenuează sindromul premenstrual

De obicei, femeile au un grad de disconfort ridicat în perioada respectivă a lunii, dar crampele pot fi combătute cu ajutorul ceaiului cald de ghimbir consumat și ca atare, dar mai ales dacă înmoi un prosop în el și îl freci pe abdomenul inferior. Acest lucru îți va relaxa mușchii și te va face să te simți mai bine.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments