Visinele merg de minune in prajituri, dar cum apar pe piata, si dispar! Profita de moment si pune dulceata de visine la borcane.
INGREDIENTE:
1. Spala visinele bine, apoi curata-le de codite si de samburi. Poti folosi si cantitati mai mai, insa ca raport, ingredientele trebuie sa fie 1:1 (1 kg zahar la 1 kg de visine).
2. Pune fructele la fiert cu zaharul si amesteca periodic, apoi spumeaz-o la nevoie.
3. Dupa 35-40 de minute, sau cand dulceata de visine se ingroasa, ia putina zeama cu o lingura de lemn si aseaz-o pe o farfurie. Daca siropul se incheaga dupa 10-15 minute, dulceata de visine e gata.
4. Toarna dulceata de visine in borcane curate, sterilizate prin fierbere pentru minim 10 minute, apoi uscate.
5. Lasa cam 1 cm pana la buza borcanelor, pune-le capacele si intoarce borcanele invers si lasa-le asa pana la racire, pe o tava sau un suport metalic.
Sursa: retetepractice.ro