Cea mai mare „realizare“ a lui Bibarț: a dublat cheltuielile de personal

by Cosmin Mihuta

Prințișorul renegat Călin Bibarț, cunoscut drept primarul Facebook-ului, are câteva „realizări“ demne de cartea recordurilor în acest mandat de viceprimar-primar interimar. Numai în ultima perioadă, dacă ne uităm pe pagina sa de Facebook, unde e mai activ decât în viața reală, aflăm tot felul de întâmplări, hai să le spunem ciudate, petrecute în mandatul său de primar interimar. Bibarț a reușit în ultima perioadă să desființeze terasele din centru (în teorie), care n-au fost de fapt desființate, ci mutate în mijlocul străzilor, unele fiind de-a dreptul închise, cum e cazul în piața Avram Iancu. A reușit să reducă impozitul cu 50 la sută pentru comercianții care au afacerile închise de trei luni, cu alte cuvinte la scoate bani din buzunare, deși ei n-au produs niciun leu în această perioadă. A mai reușit prințișorul Bibarț să impună noi taxe arădenilor, să nu le distribuie măști gratuit, cum se întâmplă în alte părți, ci contra cost. Și sunt multe alte asemenea reușite, de la berea împărțită șoferilor de la salubritate, până la șampania băută în cinstea președintelui la căsuța din pădure, în pijama, în văzul tuturor arădenilor, tot pe Facebook.

Dar cea mai mare și mai mare realizare pentru primarul Facebook-ului sunt angajările pe bandă rulantă pe care le-a făcut în ultimii doi ani, în calitate de viceprimar, împreună cu Gheorghe Falcă, și mai apoi în calitate de interimar. Zeci, poate sute de angajări făcute în primărie, societăți și instituții subordonate, dar mai ales la Poliția Locală, atât de dragă finului Coldea, încât la conducere a fost numit fostul adjunct al SRI Arad. De fapt, se și vorbește că Poliția Locală s-a transformat într-un mic SRI, fiind dotată cu tot ce e nevoie, inclusiv cu 35 de Dustere noi. Ce mai, bogăție pe bani publici. Sperăm să nu ajungă în situația celor de la Poliția Locală Iași, care s-au transformat în agenți secreți și filau amanta primarului.

Dar să revenim la oile noastre, mai precis la angajările și cheltuielile de personal din perioada Bibarț-Falcă. Dacă la nivel național PNL vorbește de doi-trei ani doar de cât de mare e numărul bugetarilor, cât de multe personaje incompetente sunt plătite din bani publici numai pentru că sunt neamuri, amici, cunoștințe ale politicienilor, pe plan local e veselie mare, iar în ultimii doi ani, bugetul cu cheltuielile de personal pentru Primăria Arad și societățile din subordine s-a dublat. Da, ați citit bine: în doi ani s-au dublat sumele alocate în buget la acest capitol, sub conducerea cuplului Falcă-Bibarț.

Dacă în 2018, cheltuielile de personal se ridicau la 22,5 milioane de lei, în 2019 s-au alocat și cheltuit 34,7 milioane de lei pentru angajați, iar în 2020, când la butoane a rămas doar Bibarț, suma a crescut la 45,8 milioane de lei. Cu alte cuvinte, în ultimii doi ani, s-au dublat sumele destinate cheltuielilor de personal, mai ales din cauza angajărilor, multe dintre acestea făcute în perioada Bibarț.

În toată această perioadă, fiind prea preocupat cu angajările și majorarea salariilor, Bibarț n-a mai avut timp să finalizeze proiectele importanteale Aradului, începând cu reabilitarea colegiilor Economic și Elena Ghiba Birta și terminând cu stadionul UTA, unde luni de zile s-a bătut pasul pe loc, din cauza războiului liberalo-liberal, în care victime au căzut arădenii.

Facebook Comments