Cea mai eficientă și sănătoasă dietă

by Cristian Dobre

Cele mai bune diete. Ce dieta este mai buna pentru a slabi si a ramane sanatos? Experții americani răspund la această întrebare într-un clasament care elimină automat regimurile în vogă.

Dieta mediteraneană, cea mai eficientă și cea mai sănătoasă

Mulți ditre noi decidem la un moment dat să începem o dietă pentru a elimina cele câteva kilograme în plus, sau pur și simplu pentru a adopta un mod de viata mai sanatos. Pentru a ne veni in ajutor, revista americană US News & World Report și-a actualizat clasamentul cu cele mai bune diete.

Pe podiumul celor mai eficiente diete, autorii acestui clasament au salutat din nou calitatea dietei mediteraneene. O dietă simplă formată din legume de sezon, mai mult pește decât carne, toate gătite în esență în ulei de măsline. Aceasta este dieta perfectă pentru a pierde în greutate, fără riscul de a pune la loc kilogramele, în timp ce vă mentine sanatosi, deoarece această dietă este cunoscută pentru ca lupta împotriva anumitor boli precum Alzheimer, Parkinson sau chiar osteoporoză.

Cele mai bune diete. Diete la modă, dar proaste pentru sănătate

Dieta DASH obține medalia de argint în clasament. Recomandat în special pentru lupta împotriva hipertensiunii arteriale, această dietă este inspirată din dieta vegetariană și restricționând proteine ​​animale, grăsimi și zahăr. Pentru a completa primele trei, revista americană laudă, de asemenea, calitatea dietei flexitare, o dietă în care aportul de carne este, de asemenea, redus foarte mult.

În categoria „flop” a clasamentului, autorii atacă regimuri încă foarte populare, deoarece condamnă dieta Cetocen, potrivit acestora, prea bogată în grăsimi și care ar crea dezechilibre nutriționale importante. Planul „ Whole30” ridică, de asemenea, unele îngrijorări, întrucât nu sunt dovezi științifice privind eficacitatea acestuia.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate