Cea mai bună rețetă de pască tradițională

by Dana B.

Vrei să faci senzație de sărbătorile pascale? Cea mai bună rețetă de pască tradițională cu aluat de cozonac și umplutură de brânză îți asigură reușita unei mese de neuitat!

Pentru a pregăti cea mai bună rețetă de pască vei avea nevoie de câteva ingrediente:

  • 500 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 150 g zahăr,
  • coajă rasă de lămâie
  • 3 gălbenușuri
  • 200 ml lapte călduț
  • 150 g unt
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Umplutura
  • 1 kg brânză de vaci proaspătă
  • 4 albușuri
  • 3 linguri de griș
  • 125 g zahăr
  • 100 g stafide
  • coaja rasă de lămâie
  • 1 sticluță esență de vanilie sau rom
  • 1 gălbenuș pentru uns

Cum se pregătește cea mai bună rețetă de pască?

Se încălzește laptele, se adaugă untul și zahărul și se amestecă până acestea se topesc.

Se cerne făina de două ori pentru a o aera. Drojdia se dizolvă în puțin lapte cald, amestecată cu 1 lingură de zahăr și se lasă la cald până își dublează volumul.

Stafidele se pun la hidratat în apă călduță cu esență de vanilie sau rom. În mijlocul făinii se face o adâncitură, unde se toarna drojdia si laptele cu untul topit. Se adaugă gălbenușurile frecate cu sare, coaja de lămâie și esența.

Se frământă un aluat ușor ferm care se acoperă și se lasă la dospit, la loc cald. Între timp, se pregătește umplutura de brânză.

 

Sursa: antena1.ro

Facebook Comments