Ce vrea să facă Codin Maticiuc

by Cristian Dobre

După ce mai multe cadre medicale au demisionat sau și-au strigat dezmăgirea față de sistemul medical din România, Codin Maticiuc vine cu o idee prin care speră să-i facă pe medici sau asistente să nu renunțe la lupta cu coronavirusul. Producătorul de film își îndeamnă toți apropiații cu o situație financiară bună să „adopte” un cadru medical, asigurându-se că pe perioada pandemiei are grijă de pacienții infectați.

Într-un moment în care cadrele medicale, de la doctori până la infirmieri, cer ajutor în toate părțile, Codin Maticiuc vine cu o idee plauzibilă prin care își arată ajutorul în mod direct. „Oameni buni, m-am tot gândit cu ce să ajut. Aș putea să fac următoarele: să mă ocup eu de un doctor sau asistentă aflată în lupta cu coronavirusul din București. Mă ofer să pun la dispoziție un apartament pentru izolarea lui sau, după caz, a familiei lui. Să păstreze cadrul medical locuința care îi este mai la îndemână pentru a ajunge la lucru. Mă angajez să cumpăr măști și orice echipament îi mai este necesar pentru orice perioadă necesară. De câte ori intră în tura de garda să-mi spună și eu mă întrebuințez. Treaba mea cum fac”, a scris producătorul filmului „Miami Bici” pe rețelele de socializare

Acesta a mărturisit că este dispus să dea 500 de euro lunar, ca o recompensare pentru cei care luptă în prima linie. „Ofer 500 de euro pe lună pentru câte luni e nevoie și cât timp coronavirus e prezent ca amenințare. Da, probabil că la negru, nu știu cum îi pot plăti legal. Să mă aresteze pentru asta…”

Face apel și la alți oameni de afaceri

Cu un puternic impact pe site-urile de socializare, Codin speră ca inițiativa lui să-i influențeze și alți oameni de afaceri cu potențial financiar. „Rog cadrele medicale din București are vor să-mi scrie. Voi alege un om lângă care voi rămâne perioada asta. Cum voi alege? Habar n-am. Cum aleg și cazurile în care mă implic din miile de cereri de ajutor. Ceva îmi sare în ochi, ghidat de o forță divină poate. Rog pe acei dintre voi care vă permiteți (băi, barosanilor, vă știu care sunteți) să puneți umărul și să faceți la fel”.

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments