Ce trebuie să știm despre apa infuzată

by Cristian Dobre

Apa infuzata: mituri, beneficii si mod de preparare

Apa infuzata este din ce in ce mai populara, multe femei folosind-o atat pentru hidratare, cat si pentru detoxifiere. Aceasta este apa in care au fost infuzate fructe, legume sau plante.

Apa infuzata este aromata, fiind mai gustoasa decat apa simpla, insa totodata nu contine calorii, ceea ce inseamna ca nu iti saboteaza dieta si eforturile pe care le depui pentru a slabi.

Se spune, insa, ca apa infuzata are proprietati benefice precum: fortificarea sistemului imunitar, eliminarea toxinelor din organism, imbunatatirea dispozitiei si nu numai.

Specialistii insa sunt de parere ca apa infuzata contine prea putini nutrienti pentru a avea toate aceste efecte benefice.

Beneficii reale ale apei infuzate

Beneficiile pe care le are apa infuzata sunt, de fapt, urmatoarele:

Stimuleaza eliminarea kilogramelor in plus – asta pentru ca apa infuzata este mai gustoasa, deci vei consuma mai multa. Se stie deja ca hidratarea este extrem de importanta in mentinerea ritmului alert al metabolismului, ceea ce inseamna ca apa infuzata te va ajuta sa arzi caloriile intr-un ritm accelerat.

Mai mult decat atat, setea este adesea confundata cu foamea, ceea ce inseamna ca de multe ori ai tendinta de a rontai ceva atunci cand iti este sete. Consumand apa infuzata in mod regulat vei reusi sa reduci apetitul.

Imbunatateste sanatatea digestiva – hidratarea regleaza tranzitul intestinal, combatand constipatia. Insa apa infuzata este la fel de benefica pentru sanatatea digestiva precum apa normala.

Mituri cu privire la apa infuzata, demontate

Are proprietati detoxifiante – organismul are propriile sisteme de detoxifiere, iar apa infuzata nu are niciun efect asupra acestora.

Echilibreaza pH-ul organimsului – nu exista dovezi concrete in acest sens.

Cum sa prepari apa infuzata

Apa infuzata cu lamaie – probabil cea mai populara apa infuzata este apa cu lamaie. Aceasta combinatie a devenit faimoasa cu mult inainte ca “apa infuzata” sa fie in tendinte. Pentru a prepara apa infuzata cu lamaie umple un recipient cu apa plata, adauga cateva felii de lamaie, precum si cateva cuburi de gheata. Daca vrei sa potentezi aroma acestei ape infuzate, completeaza totul cu cateva frunze de menta proaspata, pe care le poti zdrobi inainte de a le pune in apa, astfel incat aroma sa fie eliberata.

Apa infuzata cu ghimbir – prepara aceasta apa infuzata amestecand cateva felii de ghimbir, taiate subtire, intr-o carafa cu apa. Avatajul acestei ape infuzate este ca aceasta combate senzatia de greata, precum si raul de miscare.

Apa infuzata cu castravete – pune cateva felii de castravete intr-o carafa cu apa, adauga cuburi de gheata si serveste apa pe parcursul zilei. Daca doresti, poti adauga si cateva felii de lamaie pentru potentarea aromei.

Apa infuzata cu fructe de padure – umple un recipient cu apa, apoi completeaza cu cateva fructe de padure taiate pe jumatate – astfel incat aroma acestora sa fie eliberata.

Apa infuzata poate fi pregatita cu orice fructe, legume sau plante iti doresti. Aceasta poate fi consumata pe tot parcursul zilei, in orice cantitate.

In comert se gasesc tot felul de recipiente pentru apa infuzata, care iti permit sa te bucuri de gustul acesteia fara sa fie nevoie sa o strecori inainte de consum. Un asemenea recipient poate fi tinut in geanta pentru ca tu sa nu uiti sa consumi apa pe tot parcursul zilei.

Sursa: doc.ro

Facebook Comments