Ce surprize ne rezervă vremea în decembrie. Prognoza pentru următoarele patru săptămâni

by Adrian Pavel

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit specialiștilor, temperaturile se vor situa peste cele normale în cea mai mare parte a ţării, săptămâna viitoare, dar şi în intervalul 11–18 decembrie.
În săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, sudice și centrale, dar mai ales în extremitatea de sud-vest a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea de vest a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
În săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023, temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cât despre regimul pluviometric, acesta va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.
Pentru săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023, ANM estimează că temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
În săptămâna 11.12.2023 – 18.12.2023, în apropierea Crăciunului, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, scrie stiripesurse.ro.

Facebook Comments