CE SPUN PRIETENII, COLABORATORII, OAMENII POLITICI ARADENI DESPRE DOREL POPA (UPDATE)

by Sida Voicu

Vestea morţii fulegrătoare a fostului primar Dorel Popa i-a şocat şi întristat pe mulţi arădeni. Imediat după publicarea veştii pe site-urile de ştiri au început să fie scrise mesaje de rămas bun din partea foştilor prieteni, colaboratori şi colegi din politica arădeană ai lui Dorel Popa. Iată câteva mesaje:

Cosmin Pribac, Prefectul Judeţului Arad

Am primit cu profund regret vestea dispariţiei fulgerătoare a celui care a fost un om de aleasă omenie, corectitudine, viziune administrativă şi Credinţă în Dumnezeu, fost primar al Municipiului Arad, Dorel Popa. Sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului judeţean Arad

O persoană remarcabilă,dl. Dorel Popa, un creştin devotat, primar al municipiului Arad în perioada 2000-2004, a încetat din viaţă. Transmit familiei îndoliate sincera mea compasiune! Dumnezeu să îl odihnească!
Deputat Flavius Măduţa
L-am cunoscut pe domnul Dorel Popa înainte ca eu să fac politică şi după ce şi-a terminat mandatul de primar al Aradului. A fost un context care mi-a permis să cunosc bine omul Dorel Popa: inteligent, cultivat, prietenos, politicos, optimist, vesel, implicat, gata să ajute. Am avut împreună discuţii despre religie şi viaţă, despre Arad şi arădeni din care am avut multe de învăţat.
Dorel Popa a fost omul care a pus principiile mai presus de interesul personal, imediat. Asta l-a făcut poate să piardă în politică, în confruntarea cu cei care gândesc altfel, dar să câştige în viaţă. Dorel Popa a ştiut care sunt lucrurile care contează cu adevărat. A iubit înainte de toate oamenii, a ştiut să găsească în fiecare părţile bune şi a privit cu indulgenţă neajunsurile.
L-am cunoscut ca pe un om bun, cu sufletul curat, aşa o să mi-l amintesc mereu!
Sincere condoleanţe familiei pentru pierderea ireparabilă.
PS Cred că Primăria Arad trebuia să arboreze zilele acestea simbolurile doliului, în amintirea unui primar de caracter al Aradului. Poate nu este prea târziu!

Valentin Paul – Neamţ, fost primar al Aradului:

O veste incredibil de rea ,care ne umple de amaraciune sufletele!Dorel Popa,fost primar al Aradului,un om energic,plin de dorinta de a-si ajuta semenii,un lider spiritual al comunitatii pe care o pastorea, a plecat nedrept de repede dintre noi! Condoleante familiei indoliate!R I P

Claudiu Cristea, fost consilier municipal

Dumnezeu să-l odihnească cu cei drepți.

Poate nu am împărtășit întotdeauna aceleași idei despre treburile Aradului, dar întotdeauna am găsit în Dorel Popa un om al dialogului și un spirit cu adevărat fair-play. A fost un Domn — lucru rar întâlnit în zilele noastre. Aradul pierde un fost primar, o personalitatea, care — cred eu — ar mai fi avut multe de spus în viața Cetății.

Dacian Ţolea, fost consilier municipal

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! L-am cunoscut, un om deosebit – îmi pare sincer rău. Un om deosebit, plecat mult prea devreme. Am avut privilegiul să-l cunosc și cu toate că politic ne-am situat în tabere adverse, în plan uman am avut bucuria de a împărtăși valori și sentimente comune, aceeași credință. Ca om politic a cunoscut și muntele și valea, iar asta este dar și cale de la Dumnezeu. Pentru că cine nu cunoaște valea și coborârea, nu poate înțelege nici muntele, nici urcușul. Dumnezeu să-l ierte și să-l ridice între cei drepți!

Dorel Căprar, preşedinte PSD Arad

Doresc sa transmit sincere condoleante familiei Popa pentru pierderea suferita. L-am cunoscut bine pe Dorel, am muncit cu el cot la cot in anul 2012 si pot sa spun ca a fost un mare om, dedicat convingerilor sale si un prieten pentru toti cei care au avut nevoie. Sa va dea Dumnezeu tarie sa treceti peste aceasta incercare. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Virgil Florea, reprezentant al societăţii civile

De mai bine de un an de zile, ceea ce multi nu stiu, el s-a dedicat unui proiect in sanatate de care urma sa beneficieze si judetul Arad. Nu si-a dorit sa faca nimic public pana la concretizarea lui. Naveta saptamanala in capitala a fost totusi un efort prea mare. Chiar si astazi nimeni nu l-a putut opri de la a onora o promisiune in ciuda unor semne pe care infarctul de azi le-a dat.

Alin Gherga, avocat

Astazi in semn de respect fata de cel care a fost Dorel Popa nu voi posta nimic si nu voi da like la nimic. Exceptie fac doar pentru cei care isi sarbatoresc ziua de nastere.

R.I.P. Dorel Popa.
PS Astept ca toti cei care l-au ponegrit sa aiba bunul simt sa se abtina acum cu laudele…

Facebook Comments