Ce spun cercetătorii despre puterea creierului uman

by Cristian Dobre

Oamenii de știință au folosit o metodă matematică clasică într-un mod inovator, pentru a decoda structura creierului uman. În 2017 aceștia au descoperit că mintea noastră funcționează pe baza unor structuri geometrice multidimensionale, care pot funcționa în 11 dimensiuni.

În zilele noastre, suntem obișnuiți să percepem lumea din perspectivă 3D, dar rezultatele acestui studiu ar putea fi următorul pas în înțelegerea felului în care funcționează creierul uman, cea mai complexă structură pe care o cunoaștem.

Modelul a fost realizat de o echipă de cercetători elvețieni, parte a Blue Brain Project, care au misiunea de a realiza o reconstrucție a minții umane generată de un supercomputer.

Cercetătorii au utilizat topologia algebrică, o ramură a matematicii folosită pentru a descrie proprietățile obiectelor și spațiilor, indiferent de felul în care ele își schimbă forma.

Aceștia au descoperit că grupurile de neuroni se conectează prin „clicuri” și că un număr mare de celule ce reacționează la stimuli în același timp, transformă totul într-un obiect geometric situat la câteva dimensiuni distanță.

Am descoperit o lume pe care nu ne-am imaginat-o niciodată. Sunt zeci de milione de obiecte de acest tip, chiar și în porțiuni minuscule ale creierului. În unele structure am găsit structuri care merg până la a 11-a dimensiune”, a declarat coordonatorul studiului.

Sursa: cunoastelumea.ro

Facebook Comments