Ce se mai întâmplă cu trupa Albatros

by Adrian Topor

Timp de aproape 25 de ani nu s-a mai auzit nimic de Albatros, una dintre cele mai populare trupe de la începutul anilor ’90. Recenta sa relansare publică, salutată de mii de nostalgici, scoate însă la iveală un nou scandal, Marian Lăpădat, unul dintre fondatori, afirmând că trupa de azi nu are nicio legătură cu cea inițială.

Cine nu a auzit de Albatros, precursorii manelelor și trupă ce a făcut furori acum mai bine de un sfert de secol probabil că s-a născut cu mult după anii ‘90. Vestea că formația a revenit în forță i-a încântat pe fani, însă, după câte se pare, din Albatros a mai rămas doar numele… ”Cei ce cântă azi sunt un grup de muzicanți obișnuiți să interpreteze coveruri, care și-au atribuit fără niciun drept numele de Albatros”, ne dezvăluie Marian Lăpădat, fondator al grupului. “Aceștia cântă coveruri la restaurante, la nunți ori petreceri și se folosesc de numele formatiei Albatros, din Bucuresti, pe spatele muncii și creației celor trei membri fondatori: eu – Marian Lăpădat, Gabriel Mihăilescu și Iolanda Cristea, pe atunci cunoscută drept Naste din Berceni”. Albatros care a <, ține să lămurească situația Marian Lăpădat, care nu-i recunoaște pe muzicanții de astăzi, deși doi dintre ei au făcut parte din formație, alăturându-li-se celor trei membri fondatori mai târziu.

”Avem respect pentru fanii de atunci și de astăzi, de aceea țin să-i informez pe toți despre situația creată, ca atare vin cu probe, chiar și fotografice, pentru a lămuri acestă confuzie iscată în jurul relansării Albatros. Pe noi, membrii fondatori ai formației, ne leagă multe amintiri despre acestă poveste, despre primele înregistrări ale melodiilor ce au devenit mari succese pe plan național, de primul mare concert, la ”Grădina de Vară” de lângă Stadionul Național. Nu vrem decât ca opinia publică să cunoască aceste aspecte”,  adaugă Marian Lăpădat.

Cristian Lăpădat, cel care a relansat titulatura Albatros în spațiul muzical românesc, nu a comentat situația. Noua trupă, formată acum din Cristian Lăpădat și Marian Melcescu, cărora li s-au adăugat mai tinerii colegi din noua componență – Alexandra Stone, Denise Iurașcu și Alex Roșu –, continuă seria aparițiilor concertistice pornită la începutul lunii curente, sălile ori cluburile fiind pline. Dovadă că, indiferent cine cântă melodiile lansate de Albatros la începutul anilor 90, acestea încă se bucură de mare succes, dat fiind că acest gen de muzică a rămas întotdeauna în trend.

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments