CE SE INTAMPLA IN CORPUL TAU CAND MANANCI CARNE ROSIE

by Paula Craciun

Carnea roșie este delicioasă, însă trebuie consumată cu moderație. Află ce se întâmplă în corpul tău atunci când o incluzi constant în meniu.

Carnea roșie conține o cantitate mare de grăsimi saturate, iar cercetările au arătat că, atunci când este consumată în cantități mari, produce numeroase probleme de sănătate, potrivit healthyfoodteam.com. Colesterolul ridicat, bolile de inimă, cancerul de colon sunt doar câteva dintre afecțiunile care pot apărea dacă o mănânci frecvent.

Efectele secundare ale consumului de carne roșie

Carnea roșie este plină de fier și proteine, însă poate avea un impact negativ asupra organismului. Conținutul ridicat de grăsime este foarte periculos, mai ales dacă combini friptura cu ceapă prăjită, cartofi cu unt sau băuturi bogate în calorii. Nu uita nici de faptul că acest aliment este digerat cu greu și, pe lângă disconfortul abdominal pe care îl poți simți, îți vei umple corpul de toxine.

Unele studii au arătat chiar că o dietă care include carne roșie crește riscul apariției cancerului de colon, din cauza culorii sale. Fierul din celule dă cărnii nuanța roșie, iar dacă mănânci frecvent friptură de vită, îți distrugi mucoasa intestinală. Chiar dacă organismul tău este capabil să o refacă în totalitate după ce ai mâncat o dată carne roșie, va fi foarte greu să reușească același lucru când o mănânci constant. În plus, în timpul procesului de reparare, celulele se reproduc la o viteză mai mare, iar această creștere rapidă duce la apariția cancerului.

Cum te afectează carnea roșie?

Aceste cercetări nu trebuie să te facă să renunți la carne roșie, deoarece până acum au fost făcute doar pe șoareci. Totuși, încearcă să ții cont de ele și să moderezi consumul acestui aliment. O friptură de vită de două ori pe săptămână nu are cum să îți facă rău, mai ales dacă ai o dietă echilibrată, care să conțină multe fructe și legume.

Cu ce să înlocuiești carnea roșie?

Știm cât de bună este carnea roșie, dar pentru sănătatea ta, încearcă să o înlocuiești cu alimente ceva mai sănătoase. Ai grijă, însă, să nu o faci rapid. Dacă o consumi zilnic, mănâncă cu două porții mai puțin în prima săptămână. În următoarea perioadă, mai ia o porție la fiecare șapte zile, până când o scoți de tot din dietă.

Înlocuiește carnea roșie cu alte alimente bogate în proteine, precum linte, fasole sau tofu. Dacă vrei să ai o masă sățioasă, umple-ți farfuria cu legume și frunze verzi. Cipercile sau vinetele sunt, de asemenea, indicate să înlocuiască friptura de vită.

Nu face, însă, nicio schimbare în dietă până când nu discuți cu medicul tău de familie. Atunci când renuți la carne roșie, pierzi din cantitatea zilnică de calciu de care ai nevoie. Din această cauză, trebuie să îți completezi alimentația cu lapte, migdale, sardine sau paste.

Carnea de pui sau peștele sunt alternative ceva mai sănătoase decât carnea de vită, așa că le poți consuma cu încredere, pentru că au o cantitate mare de proteine.

Sursa: unica.ro

Facebook Comments