Ce pot face arădenii pentru afacerile lor, astfel încât să aibă mai mulți clienți?

by Andreea Radu

Un business poate veni cu multe provocări, multe momente de cumpănă, dar și cu multe momente de bucurie. Indiferent ce domeniu de activitate ai ales, pentru a ajunge la publicul tău țintă și pentru a avea succes, este ideal să urmezi câțiva pași simpli.

Știm că modul în care facem cumpărături online s-a schimbat radical de la începutul pandemiei și până în prezent. De aceea, este important ca indiferent în ce etapă a business-ului te afli, să implementezi câteva dintre ideile de mai jos, care îți vor aduce doar câștiguri.

5 moduri prin care poți avea mai mulți clienți:

  • Creează-ți un website ușor de urmărit

Orice business trebuie să aibă un website. De aceea, este bine ca încă de la început să investești într-un website intuitiv și plăcut din punct de vedere vizual, astfel încât vizitatorii să nu-și piardă interesul atunci când ajung pe el. Oricine va intra pe acea platformă, trebuie să înțeleagă încă din prima pagină, care este specificul business-ului tău și ce poți oferi, așadar acordă atenție descrierilor de prezentare și de produs, dar și fotografiilor.

  • Mărește gama de produse

Dacă ai un magazin online, de îndată ce ai realizat website-ul, poți să-ți adaugi produsele. Alege o selecție mică de produse la început, pentru a testa piața și pentru a afla care sunt preferințele consumatorilor. Peste câteva luni, când publicul deja îți cunoaște produsele și serviciile, poți mări gama de produse de pe website în funcție și de cererea pe care o ai. Un client mulțumit va veni întotdeauna la tine dacă știe că va găsi ceea ce îi place.

  • Investește într-o strategie de social media

Prezența în social media este foarte importantă dacă vrei ca tot mai multă lume să audă de afacerea ta. În funcție de profilul firmei, poți promova produsele sau serviciile pe mai multe platforme de social media. Un rol important îl joacă și caracteristicile demografice, care îți vor da informații despre clienții tăi și vei ști care platformă este mai potrivită pentru tine. Poți investi într-o persoană care să-ți creeze o strategie potrivită business-ului tău sau o poți face chiar tu, asta dacă ai un background în marketing sau alte domenii conexe.

  • Fidelizează-ți consumatorii prin diverse campanii

Când observi că ai strâns în jurul tău o comunitate destul de mare, poți realiza câteva campanii de fidelizare. Pentru a face acest lucru, poți încerca campaniile de e-mail marketing ori poți să alegi campaniile de marketing prin SMS, care au o rată de deschidere de 98%. De exemplu, cei de la Smso.ro au o gamă largă de pachete destinate business-urilor, astfel încât acestea să comunice într-un mod optim cu comunitățile lor. Intrând pe website-ul lor, vei descoperi mai multe prețuri pentru campaniile de marketing prin SMS și îți vei putea alege pachetul potrivit în funcție de numărul de membri din comunitate.

  • Migrează în mediul offline

Dacă domeniul business-ului îți permite și ai disponibil un buget semnificativ pentru a te dezvolta, îți poți deschide un mic magazin sau showroom local. Astfel, vei putea ajunge și la clienții care nu stau în mediul online, vei putea interacționa cu comunitatea și îți vei putea îmbunătăți serviciile pe termen lung.

În concluzie, este important să dedici timp anumitor etape atunci când începi un business. Chiar dacă la început pot părea neimportante, vei descoperi pe parcurs că o implementare atentă și o verificare constată a rezultatelor îți pot îmbunătăți vânzările și pot duce chiar la expansiunea afacerii atunci când te gândești mai puțin.

Sursă foto: Unsplash.com

Facebook Comments