Ce legume și fructe le poți păstra mai mult fără să se strice

by Cristian Dobre

De regulă, fructele și legumele proaspete pe care le cumpărăm frecvent de la supermarket, trebuie consumate imediat, dacă vrei să te bucuri de calitățile lor nutritive, în caz contrar, acestea se strică și nu mai pot fi mâncate. Însă, dacă vrei să ai în casă fructe și legume proaspete pentru mai multe zile, fără să se strice, iată care sunt cele mai bune produse pe care le poți cumpăra.

Dacă nu poți să ieși o perioadă mai lungă de timp din casă, dar vrei să ai mereu în interior fructe și legume proaspete, trebuie să știi că există produse ce își pot păstra pentru mai multe zile calitățile și proprietățile nutritive. De asemenea, pentru consumabilele care știi că nu își păstrează prospețimea prea mult, îți spunem cum și unde trebuie să le depozitezi, pentru a rezista mai mult.

Conopidă ambalată în pungă de plastic – poți tăia din tulpina de conopidă doar câte bucăți vrei să folosești pentru un preparat, iar restul produsului să-l ții în frigider pentru mai multe zile, până vrei un nou preparat cu conopidă.

Morcovi mari și mai groși – se pare că, cu cât morcovii sunt mai groși, cu atât durează mai mult timp. Poți păstra morcovii în frigider, iar prospețimea lor poate dura chiar și două săptămâni.

Vinete mici – rezistă mai mult la frigider decât vinetele de mari dimensiuni;

Varza – poate rezista proaspătă până la 5 zile în frigider;

Broccoli – poate rezista până la o săptămână la frigider și pot fi folosite doar câte buchețele ai nevoie pentru un preparat;

Cartofi – cartofi roșii, cartofi dulci sau cartofi albi. Toți pot fi păstrați o perioadă lungă de timp. Tot ce trebuie să faci este să nu îi ții în bătaia soarelui sau la o temperatură ridicată.

Ceapă – ceapa albă sau roșie poate fi păstrată o perioadă lungă de timp în casă, fără să se strice.

Dovleac – poate sta proaspăt în bucătărie o perioadă lungă de timp, chiar mai mult de o lună;

Roșii cherry – roșiile mici își păstrează prospețime pe o perioadă mai lungă de timp, față de roșiile mari. Dacă sunt coapte, pot rezista în frigider mai bine de o săptămână. Dacă nu sunt bine coapte, pot fi păstrate și pe raftul din bucătărie.

Spanac verde – dacă este păstrat la frigider, într-o cutie care se închide sau într-o pungă cu aer pentru salată, spanacul poate sta proaspăt o perioadă lungă de timp.

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments