Ce jucării să alegi pentru copilul tău în vara anului 2024

by webeditor

Deja știi că temperaturile cresc şi poţi petrece mai mult timp în aer liber cu micuţul tău. Deci vara este anotimpul perfect să achiziţionezi noi jucării care să-l îndemne pe cel mic să petreacă mai mult timp afară, în parc și să se  bucure de soare, de natură și de mișcare. Pentru a încuraja activitatea fizică este important, ca cei mici să deţină jucării copii de exterior, acestea le stimulează simțurile și le dezvoltă abilitățile motorii. Între cele mai populare şi practice produse se găsesc triciclete copii, role și penny board-uri. Acestea le asigura aventura şi îi ajută să consume constructiv energia.

Role copii – distractive,  potrivite pentru de a-și îmbunătăți abilitățile motorii

Când alegi role copii, achiziționezi  jucării minunate. Acestea, pe lângă distracție maximă și provocare, oferă multe beneficii pentru dezvoltare. Un prim aspect pe care merită să-l punctăm când vine vorba de role băieți sau role fete, este că îi încurajează micuți să-și îmbunătățească echilibrul și coordonarea. Utilizarea lor presupune un control bun asupra procesului de distribuire a greutății.

Un alt detaliu ce merită punctat este legat de faptul că sunt excelente pentru dezvoltarea forței musculare și a rezistenței. Deplasarea pe role e un exercițiu foarte bun pentru ca cei mici să îşi lucreze mușchii picioarelor, totodată are impact asupra îmbunătățirii rezistenței. Dacă menționăm şi faptul că, rolul jucăriei este de a-i face să se simtă liberi și să experimenteze senzația de viteză și de mișcare rapidă într-un mediu controlat și sigur, atunci rolele sunt excelente!

Dacă ai decis să alegi role pentru copii, este bine să ții cont de câteva aspecte tehnice: construcție, mărime, nivel de experimentare, echipamente de frânare,  stabilitate.

Triciclete copii – provocări noi din primii ani de viață, primii pași către mobilitate

Tricicletele sunt ele jucării copii minunate care susțin mișcarea. Sunt sigure, stabile şi asigură o  modalitate plăcută  pentru cei mici de a-și dezvolta abilitățile motorii și de a-și îmbunătăți coordonarea.

Printre avantajele majore ale echipamentelor de tip triciclete copii putem menționa pe cele legate de faptul că oferă o bază solidă pentru copii în timp ce învață să pedaleze și să manevreze vehiculul. Acest lucru îi ajută să-și construiască încrederea și să se simtă în siguranță în timp ce explorează lumea din jurul lor.

Tricicletele sunt perfecte pentru a stimula activitatea fizică și sănătatea cardiovasculară. Pedalarea tricicletei implică utilizarea mușchilor picioarelor și ajută la dezvoltarea forței, iar procesul de desfășoară sub o formă distractivă.

Ai decis să îţi surprinzi plăcut copilaşul, achiziţionându-l o tricicletă? Asigură-te că echipamentul are o construcție solidă și că este dotat cu mânere de direcție ergonomice și ușor de apucat.

Penny board-uri copii – aventură pe patru roți

Penny board-urile sunt jucării fantastice pentru micuții cărora le place viteza şi adrenalina. Sunt distractive, rapide şi oferă utilizatorilor posibilitatea de a se deplasa și de a explora mediul înconjurător.

Jucăriile pe patru roți permit micuților să-și îmbunătățească echilibrul și coordonarea. În timp ce se deplasează pe  penny board aceștia trebuie să-și distribuie greutatea corect pentru a se menține echilibrați, ceea ce contribuie la dezvoltarea abilităților motorii.

De asemenea, promovează activitatea fizică și sănătatea cardiovasculară. Folosirea unui penny board implică mișcarea activă a picioarelor și a corpului, ceea ce ajută la îmbunătățirea rezistenței fizice.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate