Ce înseamnă «Românii au talent» în cifre, la finalul sezonului 7

by Dana B.

Ce înseamnă «Românii au talent» în cifre, la finalul sezonului 7? Show-ul de la PRO TV, care are astăzi finala, înghite resurse uriașe: echipa de 230 de oameni și concurenții dau gata tone de mâncare, de apă și de cafea. Nici echipamentul folosit nu e floare la ureche…

 Jurați-vedete, prezentatori, public, muzică, lumini, concurenți care cântă, dansează, spun glume și emoționează… “Românii au talent” e un spectacol total. Iar organizarea unui astfel de spectacol nu e floare la ureche. Ca să vă faceți o idee, vă dezvăluim ce armată de oameni lucrează pentru acest show și ce resurse consumă echipa și concurenții, de-a lungul unei singure ediții. În condițiile în care sezonul al șaptelea însumează, cu finala de azi, 16 ediții!

Mihaela Rădulescu are mereu lângă ea un make-up artist, un hair-stilist și o asistentă personală. Andra are un make-up artist, un hair-stylist și un stilist. Pavel și Smiley au împreună un stilist, la fel, Florin Călinescu și Andi Moisescu. Mai există un make-up artist și un hair-stylist pe care îi împart cei 4 – Smiley, Pavel, Florin Călinescu și Andi.

Personal pentru concurenți

Nici concurenții nu sunt lăsați să urce pe scenă nearanjați. Pentru ei există în culise 4 make-up artiști și 3 hair-styliști.

Câți oameni sunt în echipă

Circa 230. “1 director de imagine, 17 operatori, un regizor artistic, un regizor de montaj, 2 regizori de platou, 1 script supervisor. Plus echipa de lumini – 12 pers + 5 la LED + 7 riggeri + 8-10 mașiniști + 25 oameni la CAR + 8 la sunet… Mai avem colegi la întreținere și aprovizionare, catering, cleaning, pompieri și ambulanță, casting, producție, creație, costume, balet, muzică, efecte speciale”, ne-au explicat oameni implicați direct în produția show-ului.

Ce înseamnă «Românii au talent» în cifre: s-au consumat 12.000 de porții de mâncare

O astfel de armată implică un consum pe măsură, și de mâncare, și de apă. Iar când s-a făcut necesarul, sau luat în calcul și concurenții, fiindcă, desigur, nu poți lăsa oamenii să urce lihniți sau însetați pe scenă, să dea măsura talentului lor! Iată ce și cât s-a consumat în fiecare ediție.

Comenzi uriașe la firma de catering

Firma de catering care a semnat cu “Românii au talent” pentru acest sezon “s-a scos”! De la începutul show-ului, s-au comandat în fiecare săptămână, pentru echipă și concurenți, 750 de porții de mâncare! Asta înseamnă că în cele 16 ediții s-au comandat și consumat 12.000 de porții!

Tone de apă și de cafea băute

În fiecare ediție din cele 16, au fost băute de echipă și de concurenți o jumătate de tonă de apă la bidoane și încă 200 de sticle de 0,5 litri și de 2 litri… Plus multe sucuri, care n-au mai fost cuantificate. Cât despre cafea, echipa a consumat 4 kilograme în fiecare ediție, iar concurenții, sute de porții de la dozatoarele instalate în incintele unde s-au desfășurat preselecțiile sau edițiile live.

Cantități uriașe de echipament

Cine s-a ocupat de echipamente a avut muncă grea! S-au desfășurat în sala “Românii au talent” vreo 10 km de cabluri, peste 200 de lumini inteligente, aproape 200 de metri pătrați de leduri și 100 de metri pătrați de schelă pentru leduri, camere diverse pentru live-uri, înregistrări și reluări, o macara telescopică și multe altele… Totul, pentru a a putea filma în Full HD, cu sunet Dolby.

În afară de ce s-a văzut pe micul ecran, oamenii implicați în show au mai avut de “îndurat” câte 45 de ore de repetiții în fiecare săptămână. La unele din aceste repetiții au participat, desigur, și vedetele – jurații și prezentatorii.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments