Ce înseamnă pentru Vasile Muraru ”vacanță exotică”

by Cristian Dobre

Vasile Muraru nu a mai fost de mult plecat într-un concediu. Actorul consideră vacanțe vizitele pe care le face în Piatra Neamț, la rudele sale.
Și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale pe scenă, între două turnee, cu multe repetiții în timpul liber, susținut, evident, de familia sa. Care tot timpul a înțeles ce presupune meseria de actor. Motiv pentru care, de ani buni, Vasile Muraru nu a reușit să plece într-o vacanță adevărată. Nu-și pemite să-și facă planuri de concediu nici măcar iarna, iar vara cu atât mai puțin. Actorul însuși mărturisește că nu știe ce înseamnă o vacanță exotică. Este exclusă’, a precizat acesta pentru Libertatea.
„De obicei, după sărbători, petrec doar câteva zile pe acasă. În rest, la teatru. Ultima oară, la Festivalul filmului, mi-am luat și soția și băiatul cu mine. Nu știu ce înseamnă o vacanță, cu atât mai puțin una exotică’, a adăugat acesta. Vasile Muraru consideră că-și face vacanțele la munte doar atunci când își face drum la Piatra Neamț, orașul său natal. Mai furăm câteva zile pe la munte și mănăstiri. Eu sunt din Piatra Neamț, iar atunci când mă duc acasă, zic că merg să vizitez și muntele”, a mai spus acesta.
Vasile Muraru nu a ascuns faptul că este credincios. Și că, nu de puține ori, preferă să viziteze o mănăstire. Actorul nu și-a uitat niciodată originile și nu ascuns faptul că mergea cu vacile la păscut, în satul său natal, Doina, de lângă Piatra Neamț. De fiecare dată când a avut ocazia, actorul s-a descries ca fiind „un om simplu, de la țară”.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments